unioncont.ro Web analytics

Afacerile din comertul cu autovehicule, se afla pe un trend ascendent

Afacerile din comertul cu autovehicule, se afla pe un trend ascendent
marĊ£i, 19 decembrie 2017 Economie

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut in octombrie cu 0,6%, iar cifra de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut cu 0,7% comparativ cu luna precedenta.

In primele zece luni din 2017 volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 11,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,7% fata de perioada similara din 2016, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut datorita majorarilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+47,4%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+25,6%), comertul cu autovehicule (+10,5%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,2%).

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate afacerile in comertul auto au crescut cu 12,7%.

Afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei au crescut atat ca serie bruta cu 14,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,6%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele 10 luni din 2017, a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,7% mai mare comparativ cu perioada similara din 2016, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+20,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+14,7%), activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (+9,6%) si de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+9%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 17,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 5,5% datorata cresterii inregistrate la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+6,8%), comertul cu autovehicule (+5,9%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 6,3%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2017, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 3,2% datorata scaderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-8,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-6,4%), activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (-5,6%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-3,9%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au crescut cu 9,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 fata de luna precedenta a crescut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016, a inregistrat o crestere cu 12,5% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+95,2%), activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+24,7%), comertul cu autovehicule (+15,6%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 a inregistrat o crestere cu 10,8% fata de luna octombrie 2016.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2017 a inregistrat o cifra de afaceri cu 19,4% mai mare comparativ cu luna octombrie 2016, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+35,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+16,9%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+6,2%) si de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+2,0%). Scaderi au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-25,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 a crescut cu 22,2% comparativ cu luna octombrie 2016.

Adrian Vaduva