ANAF: amenzi importante legate de comercializarea combustibililor

ANAF: amenzi importante legate de comercializarea combustibililor
vineri, 14 iulie 2017 Economie

Firmele care transporta si comercializeaza en-gross si en-detail combustibili au fost amendate cu peste 8,6 milioane lei de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) din cauza neregulilor descoperite pe lantul de comercializare a combustibililor.

„Inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF au verificat, in perioada martie — iulie, 533 de firme care transporta si comercializeaza en-gross si en-detail combustibili (benzina, motorina, GPL). S-au constatat abateri pentru sanctionarea carora inspectorii antifrauda au dispus 132 de avertismente, 296 de amenzi in cuantum de 3,32 milioane lei, confiscarea de numerar si venituri de peste 5,27 milioane lei", conform informatiilor date publicitatii de ANAF.

Insa inspectorii agentiei nu s-au limitat la a da amenzi ci au confiscat si 2.633 litri de GPL si 8.600 litri de motorina si benzina depozitati in spatii neautorizate.

„In urma analizelor preliminare de risc fiscal si a controalelor inopinate realizate la nivel national, au fost constatate incalcari ale conditiilor legale de autorizare si functionare, precum desfasurarea activitatii de comercializare a produselor energetice fara atestat legal de catre intermediari. O alta abatere constatata a fost legata de comercializarea de catre benzinarii a combustibililor fara a utiliza mijloace tehnice de masurare si control autorizate sau avand buletine de verificare metrologica si certificate de calibrare expirate", informeaza Agentia.

Reprezentantii ANAF promit ca vor monitoriza in continuarea cele mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de productie si depozitare a produselor energetice si a celor 4.937 de locatii atestate pentru comercializarea en-gross si en-detail a produselor energetice.

„Activitatile din domeniul produselor energetice au un risc fiscal ridicat iar inspectorii DGAF vor verifica respectarea prevederilor legale aplicabile pe parcursul transportului, identificarea circuitelor tranzactionale de la expeditori la beneficiarii finali, care comercializeaza produsele energetice catre populatie. Reamintim ca unul dintre principalele obiective ale actiunilor de control organizate de ANAF este protejarea agentilor economici corecti impotriva efectelor anticoncurentiale ale pietei nefiscalizate", mentioneaza sursa citata.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.