unioncont.ro Web analytics

Lansare moneda de argint de catre BNR

Lansare moneda de argint de catre BNR
vineri, 5 mai 2017 Finante si contabilitate

Din 8 mai 2017, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint dedicata implinirii a 140 de ani de la proclamarea Independentei de stat a Romaniei.

Valoarea nominala a monedei este, conform BNR, 10 lei, are forma rotunda, diametru de 37 mm, cant zimtat si cantareste 31,103g.

Aversul monedei reda o imagine de epoca prezentand defilarea triumfala a trupelor romane victorioase in Razboiul de Independenta, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", valoarea nominala „10 Lei", stema Romaniei si anul de emisiune „2017".

Reversul monedei prezinta portretul lui Carol I, inscriptiile in arc de cerc ,,140 DE ANI DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENTEI DE STAT" si ,,CAROL I".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 200 monede din argint. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare este de 365,00 lei.

Monedele din argint dedicate implinirii a 140 de ani de la proclamarea Independentei de stat a Romaniei au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Adrian Vaduva