Declaratia unica precompletata, descarcata de pe SPV

Declaratia unica precompletata, descarcata de pe SPV
vineri, 14 mai 2021 Taxe si impozite

Declaratia unica precompletata poate fi descarcata prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV).

Conform Ministerului Finantelor, scopul acestei masuri este consolidarea si eficientizarea Spatiului Privat Virtual.

"Rubricile precompletate contin veniturile realizate pentru anul 2020, impozitul pe venit si contributiile sociale eventual datorate pentru anul 2020, respectiv veniturile estimate pentru anul 2021. Sumele sunt completate in functie de datele deja declarate de contribuabil, cum ar fi existenta unui contract de inchiriere, derularea unei activitati independente sau a unei activitati agricole. Descarcarea si transmiterea declaratiei unice se pot realiza prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV - ANAF). Acei contribuabili care nu au depus inca declaratia unica pentru anul 2020 vor primi, incepand de vineri, declaratia precompletata. Acestia vor fi notificati despre incarcarea sa in SPV, daca au acceptat comunicarea prin e-mail de la ANAF atunci cand se primesc mesaje noi in portal", a anuntat MFP.

Documentul transmis are rol orientativ. Acesta nu garanteaza nici corectitudinea sumelor, nici faptul ca toate veniturile sau obligatiile fiscale care trebuie declarate se gasesc deja in forma precompletata a declaratiei unice. Sumele realizate si obligatiile fiscale trebuie verificate si completate de contribuabili in baza datelor efective, cunoscute de acestia.

MF precizeaza ca neprimirea declaratiei precompletate in contul SPV nu inseamna ca nu exista obligatia depunerii declaratiei unice de catre contribuabil.

Pentru descarcarea declaratiei unice precompletate, persoana fizica trebuie sa aiba cont in portalul SPV. Tot in cadrul SPV, se pot gasi si informatii despre veniturile anilor anteriori, impozitate la sursa, precum cele din salarii, din dividende, din dobanzi sau altele.

"Este important de subliniat ca fiecare contribuabil trebuie sa verifice datele precompletate in declaratie pentru a se asigura ca sumele declarate sunt cele corecte. Responsabilitatea finala privind sumele incluse in declaratia unica apartine contribuabililor. In eventualitatea in care, ulterior transmiterii declaratiei unice, se constata erori si se doreste corectarea acestora, poate fi depusa declaratia unica rectificativa", conform sursei citate.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.