Guvernul se imprumuta din nou de la romani. Le ofera dobanzi neimpozabile de pana la 7%

Guvernul se imprumuta din nou de la romani. Le ofera dobanzi neimpozabile de pana la 7%
luni, 7 octombrie 2024 Economie

Incepand de luni, 7 octombrie, romanii pot investi in titluri de stat Tezaur cu maturitati de 1, 3 sau 5 ani, beneficiind de dobanzi anuale de 5,85%, 6,60% si respectiv 7%, conform Ministerului Finantelor.

Rezultatele editiilor anterioare subliniaza interesul si increderea romanilor in acest program, considerat un succes. In cele 10 emisiuni derulate de la inceputul anului 2024, peste 240.000 de persoane au investit mai mult de 12 miliarde de lei.

Titlurile de stat pot fi achizitionate online in perioada 7-31 octombrie 2024, doar de catre persoanele fizice inregistrate in SPV, prin unitatile Trezoreriei Statului.

Operatiunile care pot fi efectuate online includ: deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului aleasa, subscrierea pentru titluri de stat Tezaur, transferul sumelor din contul de subscriere catre un cont bancar, un alt cont de subscriere sau un cont junior.

Titlurile de stat pot fi achizitionate si fizic, la sediile unitatilor Trezoreriei Statului, pe intreaga perioada de subscriere, intre 7 octombrie si 1 noiembrie 2024, sau prin intermediul subunitatilor postale ale Postei Romane, intre 7 si 31 octombrie 2024 in mediul urban, si intre 7 si 30 octombrie 2024 in mediul rural.

Conform Ministerului Finantelor, veniturile obtinute din investirea in titluri de stat sunt neimpozabile. Dobanda se plateste anual, la termenele prevazute in prospectul de emisiune, iar titlurile sunt transferabile si pot fi rascumparate in avans. Investitorii au posibilitatea de a efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni si pot anula subscrierile in perioada de subscriere, printr-o cerere.

Persoanele fizice care au implinit 18 ani sunt eligibile pentru a participa. Fondurile obtinute din emisiunile de titluri de stat vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. Prospectul de emisiune si eventualele modificari sunt publicate in sectiunea „Datorie publica" pe site-ul Postei Romane.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.