Noi titluri de stat FIDELIS pentru romani

 Noi titluri de stat FIDELIS pentru romani
Friday, 18 June 2021 economie

Persoanele fizice rezidente si nerezidente, cu varsta peste 18 ani, pot in perioada 22 iunie - 12 iulie 2021 subscrie prin intermediul bancilor partenere titluri de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Ministerul Finantelor a anuntat ca bancile partenere sunt BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si BRD - Groupe Societe Generale.

Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 2 ani, cu dobanzi anuale de 2,95% si respectiv de 3,25%, iar cele in euro au scadenta de 2 ani si dobanda anuala de 1%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

"Ministerul Finantelor pune din nou la dispozitia persoanelor fizice un instrument financiar de investitii avantajos, prin intermediul Programului FIDELIS. Dobanzile oferite, neimpozitarea castigurilor de capital si a veniturilor din dobanzi, precum si lipsa comisioanelor la subscriere, fac din acest instrument un mijloc atractiv de economisire pentru persoanele fizice care dispun de excedente in lei sau euro. Ii indemn pe romani sa se informeze cu privire la beneficiile si conditiile financiare ale programului si sa investeasca in titlurile de stat FIDELIS prin intermediul bancilor partenere", a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finantelor.

Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara. In procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital sunt neimpozabile.

Detinatorii de titluri de stat Tezaur sau FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare si care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta rezultate din emisiunile anterioare prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Foto: pixabay.com

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.