Platforma IMM Mentor a fost lansata de Ministerul Economiei

Platforma IMM Mentor a fost lansata de Ministerul Economiei
Monday, 18 December 2023 economie

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) a introdus platforma IMM Mentor, destinata informarii si legaturii intre antreprenorii romani, si a confirmat adoptarea unei politici publice pentru sustinerea IMM-urilor inovatoare.

Conform unui anunt MEAT, vineri a avut loc conferinta de incheiere a proiectului "Management de calitate si performanta in cadrul MEEMA, pentru reducerea poverii administrative si dezvoltarea IMM-urilor inovatoare", cod MySMIS 129959/cod SIPOCA 716. Evenimentul a adunat reprezentanti ai mediului de afaceri, atat din Romania, cat si international, reprezentanti ai societatii civile, ai mediului academic si ai institutiilor publice, inclusiv agentii pentru intreprinderi mici si mijlocii.

In cadrul evenimentului s-a realizat si lansarea oficiala a platformei IMM Mentor, creata pentru a educa, informa si conecta antreprenorii din tara.

Platforma IMM Mentor ofera intreprinderilor mici si mijlocii, startup-urilor si scale-up-urilor un spectru larg de resurse si informatii utile. Acest nou instrument digital faciliteaza conexiuni intre antreprenori interesati de relatii de afaceri, incluzand functii precum facturare fara costuri si asistenta pentru crearea primului site web. Platforma este organizata in jurul a cinci piloni principali care reflecta diferite etape din viata unei companii: educatie si formare antreprenoriala, acces la finantare, navigarea in cadrul legislativ, interactiunea simplificata cu institutiile de afaceri si un market place ce promoveaza schimbul de experienta si networking cu alte companii, stimuland astfel propuneri, oferte si parteneriate.

De asemenea, s-a realizat o politica publica pentru sprijinirea IMM-urilor inovatoare, in linie cu scopul principal al proiectului de a dezvolta un mediu de afaceri deschis, stabil si transparent, fundamentat pe responsabilitate, competitivitate si initiativa antreprenoriala. Acest document a fost dezvoltat cu ajutorul expertilor nationali si internationali, care au contribuit cu expertiza lor in cadrul Grupului de Lucru pentru Inovare in Afaceri (GLIA), format la nivelul MEAT.

In acelasi timp, au fost integrate si adaptate sugestiile si comentariile primite in timpul dezbaterilor regionale, precum si pe parcursul vizitelor de studiu efectuate in tari cu un nivel inalt de inovare.

Referitor la planul de actiuni, care constituie o componenta esentiala a politicii publice, acesta include o serie de masuri destinate sustinerii ecosistemului inovativ din Romania. Aceste masuri sunt prevazute a fi puse in aplicare pe termen mediu si lung, in perioada 2024 - 2030.

"Proiectul, asa cum se regaseste si in titlul acestuia, a avut scopul de a consolida capacitatea administrativa a MEAT, prin reducerea poverii administrative. Pornind de la acest deziderat, a fost creata platforma AMD - un sistem electronic integrat de management al documentelor la nivelul institutiei. Mai exact, prin intermediul aplicatiei, se va urmari inregistrarea si traseul lucrarilor, arhivarea electronica la nivelul structurilor interne, vor fi evidentiate termenele de realizare a sarcinilor si vor fi emise rapoarte privind stadiul acestora. Totodata, vor fi digitalizate evidenta angajatilor si procesul implementarea procedurilor de lucru, fiind reglementat inclusiv fluxul de documente. Initiativa eficientizeaza si optimizeaza, astfel, procesele decizionale, in beneficiul mediului de afaceri, al cetatenilor, dar si a angajatilor din cadrul MEAT", se arata in comunicatul MEAT.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Our website uses cookies. If you continue to browse we will assume your permission to use them. To find out more details visit our privacy policy page.